Fredag 10 februari 08.30-13.00

Marriott Courtyard Stockholm Kungsholmen

En dag med fokus på IT-tjänster och lösningar som utvecklar din verksamhet.

Vad vinner jag på att lägga ut drift av nätverk och säkerhet? Finns det ett enkelt sätt att få kontroll på licenskostnaderna i en hybridmiljö? Och hur får jag en digitaliserad och framtidssäkrad dokumenthantering? 
 
Välkommen till Dustin Solutions Day; ett event där våra experter bjuder på nya insikter till dig som arbetar med verksamhetsnära IT.
 
Under en effektiv förmiddag ger vi dig praktiska verktyg för att ta din IT-strategi från idé till verklighet. Du får tips och råd kring hur du bäst kan optimera IT-investeringen och effektivisera arbetsplatsen med hjälp av våra tjänster och lösningar inom mjukvara, infrastruktur och dokumenthantering. På plats finns även Gustaf Josefsson, en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom teknologi, förändringsprocesser och digital transformation. Han inleder dagen med en tankeväckande föreläsning om vart mänskligheten är på väg tillsammans med tekniken.
 
Du skräddarsyr din agenda genom att välja bland en rad olika breakout-sessions vilka du finner mer information om nedan.
 
Varmt välkommen!
Dustin

Breakout-sessions

Här presenteras våra olika Breakout-sessions med innehåll, målgrupp och talare. Du väljer vilka två spår du vill delta på (en 10.00 och en 10.40) i samband med att du anmäler dig till eventet. För att komma direkt till anmälan klicka här

10.00
 • MJUKVARA

  Modern arbetsplats i molnet med Office 365 - men hur använder jag det?

  Office 365 är mer än bara Office-paketet på din dator. Men många gånger kan det vara svårt att veta hur du ska använda det på bästa sätt. Under en snabb session visar vi hur den moderna arbetsplatsen kan se ut, och vad du behöver göra för att komma dit. Du får svar på frågor som; Hur skapar jag en modern arbetsplats med hög effektivitet? Hur ser en modern arbetsplatslösning ut? Hur tar jag fram ett arbetssätt för att nyttja Office 365 mest effektivt? Hur ska jag använda Groups eller Team-siter i SharePoint och hur relaterar det till nya Microsoft Teams?
   
  Målgrupp: Passar dig som ansvarar för mjukvarulösningar och är intresserad av effektivare samarbete och smarta applikationer.

  PRESENTATION FRÅN EVENTET

 • DOKUMENTHANTERING

  “Print Security – more disk drive security?!? Why active memory attacks are the new battleground

  Dagens utskriftsutrustning består av samma komponenter som en pc; hårddisk, processor, programvara. Eftersom skrivaren är uppkopplad mot nätverket är den också sårbar för attacker. Säkerhet inom print är ett område som fått allt större fokus den senaste tiden, det vill säga hur kan du säkerställa att företagets utskriftsinfrastruktur inte är vägen in för en hacker? Det och mycket mer svarar Dustins experter inom utskriftslösningar på tillsammans med HP.
   
  Målgrupp: För dig som känner att säkerheten på din utskriftsmiljö kan förbättras.   

  Talare: Paul McKiernan från HP i Leixslip utanför Dublin. Paul har 25 års erfarenhet inom HP och jobbar sedan 2015 i nybildade HP Print Security Advisory Practice där han leder informationssäkerhetslösningar för EMEA med specialiserat fokus på tryck och dokumentsäkerhet.

 • INFRASTRUKTUR

  SPÅR 1:  HPE OneView

  Dagens IT-miljöer blir mer och mer komplexa. Hur hanterar du dina resurser?
  Martin Rollfelt från Dustin kör livedemo på HPE OneView -  den ultimata plattformen för managering av dina infrastrukturresurser.
   
  Målgrupp: För dig som arbetar som tekniker eller driftpersonal.


  SPÅR 2: Commsec Cloud Services - Nätinfrastruktur på kran

  Ta lärdom från en av våra kunder som gått från egen drift av nät och säkerhet till att köpa det som tjänst. Varför fattade de detta beslut? Och hur gick de tillväga? Vi tydliggör olika beslutsvägar och ger konkreta exempel för att visa vad du som kund får när du väljer Commsec Cloud Services.
   
  Målgrupp: För dig som är beslutsfattare inom IT, exempelvis CEO, CFO och CIO.

  PRESENTATION FRÅN EVENTET

10.40
 • MJUKVARA

  Bästa lösningen är ofta en hybrid licensmiljö – men hur optimerar jag investeringen?
   
  Software Asset Management (SAM) kan innebära många olika saker, och det kan vara svårt att veta var du ska börja. Vi presenterar de viktigaste delarna av SAM och ger rekommendationer baserade på erfarenhet från olika typer av företag och organisationer. Du får bland annat veta mer om hur du får kontroll på företagets licenskostnader i en hybridmiljö, vad du behöver för att skapa en långsiktig budget samt vilka typer av licenser som är rätt för din verksamhet. Dessutom får du handfasta tips på hur du bäst förbereder dig för en molnflytt.
   
  Målgrupp: Passar dig som ansvarar för licensinköp och är intresserad av optimering och effektivisering.

 • DOKUMENTHANTERING

  Omvärldsbevakning och ny teknik
  I dag efterfrågas produktnära tjänster i allt större utsträckning. Att hantera sin printmiljö i form av en tjänst handlar om att frigöra tid från IT-avdelningen och den som använder funktionen. Digitalisering och BYOD är andra buzzwords, men vad betyder de egentligen för området print? Våra printexperter reder ut begreppen och berättar mer om 2017 års trender inom print.  
   
  Målgrupp: För dig som är intresserad av hur effektiva paketeringar av tjänster och lösningar kan hjälpa dig och ditt företag.

  PRESENTATION FRÅN EVENTET

 • INFRASTRUKTUR

  SPÅR 1: Idenet -  Så köper du IT som anpassas efter ditt företags behov och kapacitet

  Andrea Moroni från Idenet berättar hur du kan ”tjänstefiera” din IT och köpa IT baserat på användare eller utnyttjad kapacitet. Private Cloud-lösningar är ett säkert och fullt managerat sätt att hantera sin IT. Du får en komplett IT-miljö ”på kran” med kapacitetstjänster från virtualiserade servrar i kluster för högsta tillgänglighet och dynamisk resursallokering. Full integration mot Public Cloud lösningar.
   
  Målgrupp: För dig som är beslutsfattare inom IT, exempelvis CEO, CFO och CIO.

  PRESENTATION FRÅN EVENTET 
   
   
  SPÅR 2: Dell Storage Spaces Direct (S2D) – Microsoft Hyper Converged eller Scale-out Storage

  Windows Server 2016 inkluderar Storage Spaces Direct som låter dig använda standardservrar med lokal lagring för att skapa en skalbar mjukvarudefinierad lagrings- eller hyperkonvergerad lösning. Vi berättar om bästa use case för S2D, vilka alternativ som finns samt hur man kommer igång nu, oavsett om man vill starta litet och växa eller vill satsa stort på en gång.
   
  Målgrupp: För dig som arbetar som tekniker eller driftpersonal.

Agenda och Externa Talare

Dustin presenterar en agenda med fokus på att under en så kort tid som möjligt ge dig praktisk och konkret information att kunna ta vara på redan nästa dag!

Välkommen till en effektiv förmiddag tillsammans med oss, våra externa talar och medverkande leverantörer.
Eventets Agenda

Gustaf inleder Dustin Solutions Day genom att få oss att lyfta blicken och se teknik ur det stora perspektivet. Mänsklighetens utveckling har alltid samexisterat med teknologi där vi har skapat den såsom den har skapat oss. Men vad händer egentligen med samhället och oss människor när vi tar till oss ny teknik? Gustaf berättar om effekter som den snabba tekniska utvecklingen har och varför det digitala inte bara ändrar hur vi arbetar utan även varför vi arbetar. Räkna med en svindlande tänkvärd och nästan filosofisk tankebana om vart vi är på väg tillsammans med tekniken. En föreläsning som gör oss redo att sedan ta del av break out-sessions av den mer praktiska och konkreta karaktären.
 
Gustaf Josefsson har akademisk bakgrund inom kognitionsvetenskap, retorik, kemi, juridik, biomedicin och ekonomi. Han har startat företag som arbetat bland
annat med serverlösningar för småföretag, en nationell entreprenörskapstävlingoch ett digitalt verktyg för politisk dataanalys. Han startade och drev Makerspark, Sveriges första 3D printshop!
Gustaf Josefsson

Vi är teknologi!

På tok för många arbetar alldeles onödigt hårt och mycket och hinner ändå inte med. Anna Zetterberg visar hur vi genom att lära oss mer om vår intellektuella kapacitet kan jobba enklare och smartare, bli mer effektiva, framgångsrika, känna
oss nöjdare och dessutom må bättre.
Anna Zetterberg

Jobba smartare, bli mer effektiva och må bra!

Vad är egentligen så speciellt med Managerade Tjänster?

Plats för eventet

Mariott Courtyard Stockholm Kungsholmen

 • Adress
  Rålambshovsleden 50, Kungsholmen, Stockholm
 • Kontakt vid frågor om eventet
  Matilda Engström, Dustin, 0708773717
 • Email
  matilda.engstrom@dustin.se

Vägbeskrivning

Ange din startpunkt och klicka på Vägbeskrivning.

Våra medverkande leverantörer

Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.