Tävlingen Cramocoachen är nu avgjord. 
Lördagen den 27 maj, korades årets vinnare, Daniel Svensson, tränare för A-pojkar 00, Ystads IF HF.


Daniel, som innan han blev tränare själv var aktiv spelare, har coachat laget i elva år. Han tränar dem flera gånger i veckan och har deltagit på många resor och träningsläger.
–Kontinuitet är viktigt, det skapar tillit och gör att vi lär känna varandra. Resorna är utvecklande och svetsar samman gruppen, Spelarna lär sig att samarbeta, handboll är en sport som skapar en härlig laganda och gemenskap, säger Daniel.
Efter sommaren går spelarna upp som herrjuniorer. Laget kommer att åka på en sista träningsresa till Spanien tillsammans. Prissumman på 25 000 kr blir ett välkommet tillskott till resan.
Läs mer här


Årets vinnare:
Daniel Svensson, tränare för A-pojkar 00, Ystads IF HF.


 
 
 
 
 
 
NOMINERING

16 januari - 28 februari
Har du en tränare utöver det vanliga? Nominera då din tränare/ledare till "Årets Ungdomscoach" och ta chansen att vinna 25 000 kr till lagkassan.


FINALISTER

1 april
Juryn utser finalister bland de bidrag som skickats in.

Jury:
Peter Gentzel, SEH
Samuel Augsburger, Cramo AB
Anna Larsson, Ordf. SEH Dam
Olle Hagström, Ordf. SEH Herr


RÖSTNING

1 april -30 april
Rösta fram din tränare/ledare till vinnare av "Årets Ungdomscoach 2016-2017". Röstningen består till 50% av dina röster och 50% av juryns röster.


VINNARE

27 maj
1:a pris är 25 000 kr till lagkassan samt biljetter, resa och hotell för vinnaren + 3 personer till SM-finalerna i handboll i Malmö den 27 maj 2017 där checken delas ut.


Henric Sandmark 

Klubb: IF Hellton Karlstad
Lag: A-flickor 00/01, juniortjejer 98/99, div 2 och div 3 dam


Titta på motiveringsfilmen:

Staffan Sandahl 

Klubb: Skuru IK
Lag: F03 mfl
 


Titta på motiveringsfilmen:

Daniel Svensson

Klubb: Ystads IF HF
Lag: Pojkar 00
 


Titta på motiveringsfilmen:

 
 
REGLER

Den nominerade skall vara tränare/ledare för ett lag i åldersklassen 13-18 år i de 24 klubbarna i Handbollsligan och SHE samt ha genomgått TS1-utbildning och ha minst tre års erfarenhet som ungdomsledare i en förening. Den du nominerar skall ha gett godkänt till att bli nominerad. Du som tränare/ledare får ej nominera dig själv.