Mitel Customer Experience Days

Quality Hotel View, Hyllie Stationstorg 29, Malmö

Om Mitel Customer Experience Days 2017

Fler än 300 kunder, partners och Mitel-experter kommer att samlas under 48 intensiva timmar på Quality Hotel View i Hyllie i mitten av maj. Det kommer definitivt att bli en spännande händelse med en massa nätverkande och nya kontakter, strategipresentationer, produktnyheter, best practise från våra kunder och massor av kul.

Bokmärk eller kopiera websidan till din hemsida så du har den alltid enkelt tillgänglig på din mobil, surfplatta eller dator.

Program

För 20 år sedan var Unified Communication & Collaboration (UCC) ett av modeorden. Alla samarbetsverktyg (IM, UM, presence, video mm) skulle samlas i ett enda verktyg och förbättra produktiviteten och göra den enskilde medarbetaren mer effektiv. Idag går trenden mer mot att fokusera på team istället för individen och från här och nu till projektarbete. UCC har nu blivit Workstream Communication & Collaboration (WCC) som även innfattar projektledning, dokumentlagring samt företagsanpassad social teknik - helt enkelt Team Collaboration.

Kanske är dags att sluta kalla ett kontaktcenter för ett kontaktcenter. Vi borde kanske prata om ett Customer Experience Center istället? Tänk på hur du igår, eller kanske var det för lite längre sedan, gjorde för att boka en resa, ta ut eller sätta in pengar på ditt bankkonto, kontakta din kommun eller helt enkelt köpa en biljett till en fotbollsmatch? Och hur gör du idag?

Sättet människor kommunicerar och samarbetar med varandra har förändrats, men har er organisation ändrat sig i kommunikationen med era kunder, leverantörer och medarbetare?

Temat för MCED17 kommer att vara FÖRÄNDRING. Vi kommer att fokusera på den mobila medarbetaren, multitelefonisten och den digitala (köp)-processen och vi kommer att diskutera kring hur dagens digitala och mobila värld har förändrat det mesta.

  • De nya medarbetarna ställer andra krav på arbetsmiljö och verktyg, de tar för givet att arbetet inte är en plats utan en aktivitet som kanske inte alltid är styrd av tid och rum.
  • Arbetsinnehåll och arbetsmetodik förändras för telefonister och receptionister.
  • Sättet att interagera mellan säljare och köpare förändras, den nya spelplanen där konkurrenterna nu bara är ett klick borta, hastigheten som ett gott eller dåligt rykte sprids med, och inte minst hur köpresan förändrats. 
Ni kommer att få ta del av best practice, produktnyheter och få en stor kunskaps- och erfarenhetsöverföring. Det kommer också att få gott om tid för att nätverka med andra kunder, våra partners och experterna på Mitel.

Mitel Customers Experience Days (MCED17) riktar sig till:
  • Beslutsfattare och operativa chefer i verksamheten
  • Användare (telefonister/receptionister, kundserviceagenter och andra användargrupper)
  • Tekniskt intresserade 
Via nedan länkar kan du ladda hem programmet.

OBS! Då ett antal seminariepass snabbt har blivit fullbokade har vi uppdaterat programmet med ett antal dubblerade seminariepass

Onsdag 17 maj
  • 10:00 - 11.30  Välkommen till Mitel Customer Experience Days
  • 11:30 - 12.30  Lunch
  • 12:30 - 15.30  Seminariepass
  • 15.30 - 17.00  Afterwork i utställningen
  • 19.00 - sent    Middag med underhållning
Torsdag 18 maj
  • 08:30 - 09.30  Upplevelsepass
  • 10.00 - 12.30  Seminariepass
  • 12:30 - 13.30  Lunch
  • 13.30 - 15.15  Avslutning i plenumsalen

Kommer du ihåg MCED16?

Anmälan

  • När: Registreringen öppnar onsdagen den 17 maj klockan 09.00 på Quality Hotel View och Mitel Customer Experience Days (MCED17) invigs klockan 10.00. Vi kommer att avsluta MCED17 den 18 maj klockan 15.15.
  • Var: Quality Hotel View, Hyllie Stationsväg 29, Malmö
  • Konferensavgift: 4 200 SEK (ex moms). I konferensavgiften ingår: två dagars konferens, dokumentation, luncher och middag med underhållning.
  • Logi: Logi bokas i samband med anmälan.
  • Senaste anmälningsdatum:  21 april. Anmälan är bindande.
Konferensavgift och avgift för eventuellt boende kommer att faktureras er från Mitels partner Blick Möteskonsult AB. Alla kostnader är exlusive moms, om inte annat är skrivet. Mitel reserverar sig för rätten att fakturera för påminnelseavgifter eller förändringar i fakturan. Om du får förhinder kan du överföra din plats till en kollega.

Du kan registrera fler deltagare vid samma tillfälle. Om du idag inte vet vem det blir, kan du i alla fall registrera dem. Ange då "NoName" i namnfält och vi kommer att kontakta dig senare för att få rätt information.

Mitel förbehåller sig rätten att ändra programinnehållet.

För frågor om din anmälan, vänligen kontakta: Madeleine Persson på Blick Möteskonsult, telefon +46 8 556 029 02

För frågor angående konferensen vänligen maila oss på Mitel.

Länk till annmälningssidan för MCED17

OBS!
 Om du tänker flyga till Kastrup rekommenderar vi att du tar med ditt giltiga pass eller nationella ID-kort. Läs mer om Polisens tillfälliga gränskontroller

Hur tar jag mig enklast till Quality Hotel View från Sturup och Kastrups flygplatser eller Malmö centralstation?

Sturups flygplats (Malmö airport): Enklaste och snabbaste är att ta en taxi. 
Malmö centralstation: Både Pågatåg och Öresundståg går från Malmö C till Malmö Hyllie Station och tar cirka 6 minuter. Läs mer på Skånetrafikens hemsida
Kastrups flygplats (Copenhagen Airport): Öresundståg går från Kastrups flygplats till Malmö Hyllie Station och tar cirka 12 minuter. Läs mer på Skånetrafikens hemsida

  • OBS! Om du tänker flyga till Kastrup rekommenderar vi att du tar med ditt giltiga pass eller nationella ID-kort. Läs mer om Polisens tillfälliga gränskontroller

Konferenslokal

Quality Hotel View, Malmö

Konferensort

Hitta hit

Vägbeskrivning

Fyll i Från under Hitta hit och klicka sen på Vägbeskrivning
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.