VAR MED OCH UTSE ÅRETS UNGDOMSCOACH I HANDBOLL 2015-2016

För att uppmärksamma och uppmuntra de hundratals män och kvinnor som på mer eller mindre ideell bas leder, tränar och utvecklar handbollens ungdomar utlyser Svensk Elithandboll och Cramo AB en omröstning om "Årets Ungdomscoach 2015-2016".

Tävlingen vänder sig till tränare för ungdomslag, 13-18 år, i Sveriges samtliga handbollsklubbar och förstapris är 25 000 k till lagkassan samt resa, logi och biljetter till SM-finalerna i handboll för 4 personer.

Bland över 170 nomineringar har juryn valt ut 12 finalister som presenteras här nedan. Rösta på den tränare/ledare du tycker förtjänar titeln "Årets Ungdomscoach 2015-2016".


Peter Gentzel från Svensk Elithandboll berättar om den avgörande betydelsen som Sveriges ungdomscoacher har.

 
 
Martin fick flest röster, tätt följd av Filip Wetterlund, Särökometernas HK och Emelie Lundin, Tyresö Handboll.

 
 
 
 
 
 
Mattias Johansson
IFK Kristianstad


Ur nomineringen: ”Mattias ledde våra P00 till en silvermedalj på SM. Samtidigt som han såg till att ALLA spelare fick vara delaktiga under hela resan. Han är klok, noggrann och duktig och får med sig alla spelare i truppen oavsett motstånd och matchens betydelse”.

Tina Stockenberg
Gökstens BK


Ur nomineringen: ”..inget är omöjligt i hennes värld. Att alla blir sedda och får vara med är en självklarhet i hennes ledarfilosofi.”

 
 
Knud Lauridsen
Borlänge HK


Ur nomineringen: ”..stort engagemang, låter alla vara med på matcherna och fixar en massa runt omkring handbollen. Både vi föräldrar och tjejerna i laget har stort förtroende för Knud.”

Lena Andersson
Sävehof


Ur nomineringen: ”Lena får såväl nya som ”gamla” att utvecklas och känna sig välkomna. Hon förklarar så att alla förstår och får alla att spela på toppen av sin förmåga.”

 
 
Filip Wetterlund
Särökometernas HK


Ur nomineringen: ”Filip är inte bara tränare och spelare. Han samkör träningar mellan alla åldrar, till och med a-lagsspelare, för att inspirera och göra alla nyfikna på nästa träning. Ett engagemang som sträcker sig långt utöver det vanliga och inbegriper att fixa lokaler och träningsutrustning, att måla om. Filip är en riktig lagspelare och lär oss att vara det också."

Martin Lernås
Alingsås HK


Ur nomineringen: ”Han har fått hela laget att utvecklas i raketfart. Han är en bra tränare som aldrig kommer till en träning utan att ha en tydlig plan och ett syfte med just det träningstillfället. Han stöttar när man tycker att det är jobbigt eller svårt och är fantastisk på att skapa god stämning och laganda.”

 
 
Emelie Lundin
Tyresö Handboll


Ur nomineringen: ”..redan som 14-åring tog Emelie initiativet till att starta ett handbollslag och sedan dess har hon varit en inspiratör både på och utanför planen. Tjejerna fick lära sig leka handboll för att det skulle vara kul samtidigt som lekarna gav snabba fötter, rörlighet och lagkänsla..”

Mattias Holmqvist
IK Bolton


Ur nomineringen: ”han är en riktig förebild för oss med sitt goda humör, sin seriösa inställning och sitt stora handbollskunnande.”

 
 
Anna Nilsson
H43


Ur nomineringen: ”Ett jätteengagemang som utöver roliga och utvecklande träningar även innefattar ett lyssnande öra, omsorg om alla individer i laget, läxhjälp mm”

Jonas Åshage
Värmdö IF


Ur nomineringen: ”Allt sedan starten av handbollssektionen 2012 har Jonas varje år varit spindeln i nätet för att få verksamheten och alla lag att fungera. En riktig eldsjäl som brinner för handbollen”.

 
 
Anders Cedergren
Älta IF


Ur nomineringen: ”…med stor passion, kunskap, glädje och medmänsklighet är Anders en given kandidat till Årets Ungdomscoach. Alla ska med, låt alla utvecklas på sin nivå, alla kan – fler sådana ledare behövs i handbollssverige.”

Annika Brege
Vallentuna HK


Ur nomineringen: ”..alltid ett leende på läpparna, 100% väl förberedd, en enormt stor handbollskunskap och förmåga att låta alla spelare bli sedda och hörda.”

 
 
 
 
NOMINERING

12 januari - 19 februari
Nomineringsperioden är avslutad.


FINALISTER

3 mars
Juryn utser 12 finalister bland de bidrag som skickats in.

Jury:
Peter Gentzel, SEH
Samuel Augsburger, Cramo AB
Anna Larsson, Ordf. SEH Dam
Olle Hagström, Ordf. SEH Herr


RÖSTNING

3 mars -10 april
Rösta fram din tränare/ledare till vinnare av "Årets Ungdomscoach 2015-2016". Röstningen består till 50% av dina röster och 50% av juryns röster. Du kan bara rösta en gång.


VINNARE

22 maj
1:a pris är 25 000 kr till lagkassan samt biljetter, resa och hotell för vinnaren + 3 personer till SM-finalerna i handboll i Malmö den 22 maj 2016 där checken delas ut.


 
 
REGLER

Den nominerade skall vara tränare/ledare för ett lag i åldersklassen 13-18 år samt ha genomgått TS1-utbildning och ha minst tre års erfarenhet som ungdomsledare i en förening. Den du nominerar skall ha gett godkänt till att bli nominerad. Du som tränare/ledare får ej nominera dig själv.