Fagseminar Gjøvik 12. april

Quality Hotel Strand Gjøvik
Strandgaten 15, 2815 Gjøvik

Ved å arrangere fagseminar ønsker vi i Lingit å øke kunnskapen om dysleksi og fokusere på god og gjennomtenkt tilrettelegging for elever med lese- og skrivevansker.

Vi ønsker å bidra til å skape bedre forutsetninger for at denne elevgruppen får muligheter til å delta og lykkes på lik linje med andre elever.

Det første fagseminaret ble arrangert i Førde våren 2014. Etter det har vi hatt fagseminar for Trøndelagsfylkene, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo/Akershus, Troms, Hordaland, Sunnmøre og Buskerud. De fleste seminarene har vært fulltegnet, så det er lurt å melde seg på i god tid. 


Det er gratis å delta på våre fagseminar. Alle som er interesserte i tilrettelegging for personer med lese- og skrivevansker i norsk skole, er hjertelig velkomne til å melde seg på.

Program

Gjøvik
 • 10:00 - 10:15 - Lingit: Velkommen
 • 10.15 - 11.00 - Åsne Midtbø Aas: Hvordan er det å ha dysleksi?

  I alt arbeid med å tilpasse undervisning til elever, er det en fordel å vite HVA som er vanskelig, og ikke minst hvordan en kan nå disse elevene. Denne formiddagen starter vi på bunn. Vi går gjennom hva dysleksi er, hva slags følgevansker er vanlige, og ikke minst hva slags konsekvenser det har for undervisningen.

 • 11:15-12:00 - Sverre Andreas Holbye: Hvordan lykkes med hjelpemidler? 

  I dette foredraget går vi inn på hvordan man bør bruke språklige hjelpemidler, basert på mer enn 10 års erfaringer med slike hjelpemidler og konkrete eksempler fra skolehverdagen.
  Vi ser på hva som kjennetegner gode språkteknologiske løsninger for dyslektikere og hvordan de bør brukes. Vi kommer også inn på lovverket og hvordan man kan utforme søknader om hjelpemidler. 

 • 12:00-12:45 - Lunsj

  Vi har gleden av å by på en enkel lunsj.

 • 12:45-13:45 - Torbjørn Nordgård: Stavekontroll, ordprediksjon og talesyntese for dyslektikere.

  Vi går inn på hva som kjennetegner gode språkteknologiske løsninger for dyslektikere og hvordan de bør brukes. Vi vil også diskutere utfordringer og løsninger for norske dyslektikere som skal lese og skrive fremmedspråk, f.eks. engelsk, tysk, spansk og fransk.  

 • 14:00 - 15:00 - Åsne Midtbø Aas: Dysleksivennlig skole    
   

  Hvilke systemer må være på plass for at elever med dysleksi får en god opplæring. Denne sesjonen er rettet mot skoleledere så vel som lærere.

Foredragsholdere

Med oss på laget har vi dyktige eksterne foredragsholdere som hjelper oss med å sette bruk av hjelpemidler inn i en større og mer helhetlig sammenheng. 

Lingit fagseminar i Gjøvik

Quality Hotel Strand Gjøvik

Quality Hotel Strand Gjøvik

 • Besøk oss
  Strandgaten 15, 2815 Gjøvik
 • Ring oss
  73 60 59 22
 • Send e-post
  kurs@lingit.no

Veibeskrivelse

Veibeskrivelse

Skriv inn Fra under Veibeskrivelse og klikk på Få veibeskrivelse.