Optidevdagen 7 maj 2015
Spårbarhet i realtid

 
VÄLKOMMEN TILL OPTIDEVDAGEN DEN 7 MAJ 2015
Optidev bjuder för tredje året i rad, in till en inspirerande dag fullspäckad med föreläsningar och demonstrationer från våra kunder och leverantörer, med fullt fokus på ”Spårbarhet i realtid” inom transport, logistik och persontrafik.

Google föreläser tillsammans med SOTI och Arne Anderssson från Postnord föreläser om e-handel. Lyssna även på föreläsningar från våra leverantörer om framtiden, trender och nyheter.

Skapa en förståelse via demonstrationer vi visar upp, hur Optidevs lösningar fungerar i kombination med våra leverantörers hårdvara.
Vänligen se nedan för en del av de lösningar vi kommer demonstrera. Demonstrationerna presenteras av kunder som nyttjar lösningen idag tillsammans med den leverantör som förser dem med hårdvara.

Vill du veta mer om Optidevdagen och medverka?
Vänligen maila oss på marknad@optidev.se,
så återkommer vi till dig med mer information.
www.optidev.se
AGENDA AGENDA
FÖRMIDDAG EFTERMIDDAG
 • 08:00 - 09:00 Frukost & Registrering
 • Välkomna! Moderator Harald Treutiger
 • Optidev föreläser om våra nyheter, framtd och trender
 • 10:15 - 10:30 Paus
 • Samport föreläser om mobila betlallösningar och hur de ser på framtiden och dess trender
 • Zebra/Motorola föreläser om framtiden samt visar upp en demo tillsammans med Optidev, av plocklösning som DHL idag nyttjar
 • 12:00 - 12:45 LUNCH
 • Moderator Harald Treutiger
 • Honeywell föreläser om framtiden samt visar upp en demo tillsammans med OPtidev, en biljettvalidering som SL idag nyttjar
 • SOTI & GOOGLE föreläser tillsammans om bl.a. Android for work
 • Arne Andersson från Postnord föreläser om sitt specialistområde; e-handel
 • 16:00 Vi rundar av inför kvällsaktiviteten
 • 17:00 - 18:00 Båttur i Göteborgs Skärgård Harald Trutiger berättar om vad vi ser i skärgården och kanske en och annan sak vi inte visste
 • Stefan Andersson välkomnar oss tillbaka till hotellet med underhållning
 • Grillbuffé
 • Stefan Andersson underhåller igen till dessert
GOOGLE FÖRELÄSER TILLSAMMANS MED SOTI PÅ OPTIDEVDAGEN

MICHAEL WHEELER WYATT, ANDROID SPECIALIST PÅ GOOGLE

 • Hur kan företagen skapa kontroll över sina mobila enheter?
 • Vilka enheter kan företag låta sina anställda använda?
 • Hur kan vi dra nytta av alla de uppgifter som samlats i våra mobila enheter?
 • Hur ska IT-avdelningen hålla reda på samt hantera alla dessa nya mobila enheter?
Detta och lite till ger SOTI och Google dig svaret på, på Optidevdagen!
SOTI visar dig hur du kan hantera alla dina olika mobila enheter via ett system; SOTI MobiControl. SOTI visar även hur du kan använda SOTI MobiControl, "Android för arbete", KNOX, Android+ samt hantera dina mobila skrivare och samtliga mobila enheter såsom smartphones, paddor och bärbara datorer via ett verktyg. Se hur en EMM / UEM verktyget kan ta bort huvudvärken och arbetsbelastning ifrån IT och låta dem att optimera användarupplevelsen och fokusera på att vara proaktiva i stället för reaktiva.
SOTI är också stolta över att under Optidevdagen, föreläsa tillsammans med Android experten Michael Wheeler Wyatt från Google. Som kommer att tala om Googles fokus på företag, presentera Googles nya strategi för företag som vill införa och dra nytta av Android i sin dagliga verksamhet. Är Android enbart ett konsument baserat OS eller har detta ändrats nu i och med den senaste lanseringen av "Android för arbete" och vad kommer härnäst? Hur kommer Google utmana Apple i Enterprise företag?

Missa inte detta!
Plocklösning Internlogistik Biljettvalidering SOTI MDM
Motorola demonstrerar tillsammans med en av Optidevs kunder hur plockprocessen på t.ex. ett lager kan effektiviseras med en ringscanner, printer och en handdator tack vare oöverträffad rörelsefrihet.  Plockprocessen effektiviseras och aktuell lagerstatus är alltid tillgänglig i realtid Skapa en tydlig överblick över era interna leveranser; när de anlände till Er, till vem och när osv. Med hjälp av en handdator och TrueMobile web, behöver ni inte lägga tid på att leta efter paket som hamnat på villovägar, utan kan snabbt ge besked om var varje leverans befinner sig. Via en handdator och TrueMobile Web, visar Honeywell tillsammans med en av Optidevs kunder hur man kan göra biljettvalidering, planering av t.ex. typ av kontroll, prissättning, försäljning av biljetter samt skapa uppföljning av t.ex. antal genomförda kontroller.  Lyssna på SOTI som tillsammans med en av Optidevs kunder, berättar hur lätt man med SOTI MobiControl på ett effektivt och tidsbesparande sätt, kan fjärrstyra alla mobila användare, implementera nya funktioner och inställningar, radera och säkra information på borttappade eller stulna enheter i enlighet med bolagets säkerhetspolicy.
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Arne Andersson

E-handelsspecialist, Postnord

Arne Andersson, är e-handelsspecialist för Postnord och medverkar som talare på Optidevdagen 2015. Arne är en flitig föreläsare i frågor som rör e-handel och distribution, men förmedlar aktivt även sin kunskap om e-handel via social medier. När han inte bloggar, twittrar eller föreläser går tiden åt till omvärldsbevakning. Missa inte lyssna till vad han har att berätta under Optidevdagen.

Läs Arnes Blogg
Harald Treutiger

Moderator

Många av oss som minns 90-talet tänker kanske direkt på tv-succerna 24 karat och Rena Rama Sanningen när vi hör dagens moderators namn; Harald Treutiger.
Harald är dock en man med många hjärn i elden som bortsett från att medverka på scen och i media, är han även verksam med att arrangera kryssningar och leda allsång på Restaurang Seaside på Björkö på Västkusten.


Läs mer om Harald
Stefan Andersson

Underhållning

Stefan Andersson underhåller oss med fin stämma och spelandes på gitarr under kvällen.
1991 hade Stefan Andersson en stor hit med låten "Catch the moon" och mottog året efter en grammis som årets nykomling. Därefter släppte han ytterligare flera låter.
Stefan Andersson har de senaste åren haft en mängd historiska föreställningar/skådespel på bland annat Karlstens fästningLivrustkammarenKronhusetVarbergs fästning och Ostindiefararen Götheborg.där han porträtterar olika personers öden på de olika ställen.


Läs mer om Stefan
Arken Hotel & Art Garden Spa

Lokalisering

I en inspirerande miljö, med naturen alldeles utanför, där utsikten genom panomramafönstrena förför; där arrangerar vi i år Optidevdagen 2015.
Önskar man övernatta på Arken Hotel & Art Garden Spa finns denna möjlighet men Optidev står inte för denna kostnad. Gå vidare till Hotel Arkens hemsida via "Läs mer om Arken" för att komma i kontakt med dem och boka boende.


Läs mer om Arken
Båttur i Göteborgs Skärgård Grillkväll
Åka båt hör till när man befinner sig så nära havet som vi gör när vi är på Arken Hotel & Art Garden Spa. En gång är ingen gång, två gånger börjar bli en vana och nu slår vi till med en båttur för tredje gången på Optidevdagen och gör det därmed till en tradition; vi beger oss ut på en båttur efter vår heldagskonferens, detta året med såsom de två tidigare åren. Vi har beställt fint väder till den 7 maj och räknar med att sitta ute och njuta av en klassisk grillkväll,med utsikt över havet, umgås och lyssna till tonerna av Stefan Andersson. Så packa varma kläder till kvällen så vi har nöjet att ha ditt sällskap under kvällen även när solen gått ner.
En återblick från Optidevdagen 2014
HOTELL 11 I GÖTEBORG, UTSTÄLLARMONTER OCH FÖRLÄSNING AV KENNETH VERLAGE FRÅN POSTNORD
VÅRA GULDPARTERNS FÖR DAGEN HADE INTRESSANTA FÖRLÄSNINGAR
INTRESSANTA FÖRELÄSNINGAR FRÅN BL.A. DB SCHENKER
BÅTTUR, STAND UP OCH MIDDAG
OPTIDEVS PARTNERS OPTIDEVDAGEN 2015
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.