Nummer 167 | 11 januari 2017 | Text: Niklas Thonander | Foto: Patrik Karlsson

Inför IFK Vänersborg - IK Sirius, ons 11/1 kl. 19.00

Ivanov kandiderar till årets mål

#44 Nikita Ivanov

När den ryske anfallsstjärnan och dubble världsmästaren Nikita Ivanov i somras skrev på för IFK Vänersborg blev han ett av flera ytterst namnkunniga nyförvärv i klubben. Nu har 20-åringen bott i Vänersborg i drygt ett halvår och stortrivs i staden.

-Vänersborg är en liten och trivsam stad. Jag har trivts väldigt bra här och i föreningen från första stund, säger Nikita som är imponerad över hur välskött och proffsig föreningen är.

Nikita Ivanov började sin idrottsliga bana med att spela ishockey som sexåring. En sport som han höll på med i över tio år. Så sent som 14 år gammal bestämde sig Nikita för att börja spela bandy, och kombinerade de olika sporterna i tre år, innan han till slut bestämde sig för att satsa helhjärtat på bandyn.

-Det var till slut ett lätt val för mig. Dynamo Moskva ställde en fråga om jag ville börja spela för dem. En ren dröm för mig. Vem vill inte spela för en sådan storklubb, säger Nikita som förra säsongen gjorde 24 mål och 17 assist i Moskvaklubben.

Trots sin unga ålder har Nikita Ivanov redan hunnit med två VM-turneringar för sitt Ryssland, båda gångerna har det slutat med guld. Och med sin fina skridskoåkning och härliga klubbteknink har Nikita blivit lite av en favorit hos vänersborgarna med flera fina mål. Bland annat i senaste hemmamatchen, när Nikita på egen hand åkte igenom Brobergförsvaret, och snyggt rullade in bollen i mål bakom målvakten. Ett mål som flera medier har beskrivit som en kandidat till hela säsongens mål. (Se målet här)

Nu stundar snart VM igen, i Sandviken. Skall det bli speciellt att spela VM här, med tanke på att du numera är verksam i den svenska klubbandyn?

-Nej, faktiskt inte ändå. Jag ser rent proffessionellt på VM och ser ingen skillnad. Det är alltid väldigt kul att spela de turneringarna, säger Nikita.

Flytten till Vänersborg har Nikita inte ångrat och tycker det har fungerat bra i det nya landet och i den nya staden.

-Jag har stortrivts här hela tiden, och inte haft några bekymmer alls. Däremot är det väldigt mycket nytt som skiljer sig mellan rysk och svensk bandy. Jag har inte alltid förstått hur den svenska bandyn är fullt ut, men jag jobbar hårt och tränarna säger att de ser klara förbättringar, avslutar Nikita Ivanov.

Nu väntar Sirius hemma för Vänersborg i Arenan. Låt oss hoppas på en lika fin insats som i senaste hemmamatchen mot Broberg för ett IFK som har revansch att utkräva från förlusten borta mot uppsalalaget tidigare denna säsong.

Ett stort tack till Alexej Kurochkin för hjälp med översättning vid intervjun.

Nikita Ivanov snurrar upp Brobergförsvaret i förra hemmamatchen. Foto: Patrik Karlsson ©

Köp din biljett snabbare, enklare och billigare på webben. Köp den här

Se alla elitseriens matcher live på Bandyplay.se

LÄGET I LAGET
-Adam Herou Löf är fortfarande sjuk och detsamma gäller Mattias Johansson och de är definitivt borta från spel mot Sirius. Glädjande däremot att vi inte har några skador i laget och Robin Öhrlund är tillbaka i spel igen och såg jättepigg ut på senaste träningen, säger IFK:s tränare Magnus Nordin. 

Nordin meddelar också att det kommer ske en del förändringar i laget inför Siriusmatchen, men vad väntar att se på onsdagskvällen.

IFK gjorde en sämre match senast mot Västerås efter en annars bra start på matchen. Innan dess flera bra insatser, inte minst mot Broberg där IFK imponerade stort och vann med 7-2. Nu väntar hemmamatch mot uppsalalaget Sirius.

-Sirius är ett lurigt lag som definitivt tagit flera kliv framåt i år, där framför allt Lars Fall är bra och som styr deras spel. En svår match, men vi har haft bra träningar och pratat igenom vår match mot Västerås, avslutar Magnus Nordin.

Boka bord i Arnes

Boka bord i Arnes Restaurang inför IFK:s hemmamatcher i Arenan. För endast 220 kr serveras en trerätters buffé inklusive öl, vin eller alkoholfritt. Skicka din bordsförfrågan till pernilla@ifkvanersborg.se.

Kommande matcher

Datum

Match

13/1 kl.19.00

Hammarby - IFK Vänersborg

20/1 kl.19.00

IFK Vänersborg - Sandviken

22/1 kl.16.15

Tellus - IFK Vänersborg

10/2 kl. 19.00

IFK Vänersborg - Vetlanda

12/2 kl.16.00

Tillberga - IFK Vänersborg

17/2 kl.19.00

IFK Vänersborg – Edsbyn

Detta mail är skickat från IFK Vänersborg till email-address@domain.tld | Om du inte vill få Passningen fler gånger, klicka här för att avregistrera dig.