Nummer 163 | 30 november 2016 | Text: IFK Vänersborg | Foto: Patrik Karlsson

Inför IFK Vänersborg - Bollnäs GoIF, onsdag 30/11 kl. 19.00

David Borvall trivs med pressen 

#15 David Borvall

Efter en tyngre period går IFK Vänersborg in i en vecka då två luriga motståndare ska bringas på fall. För perfektionisten David Borvall innebär det dessutom nya möten med gamla bekanta. 

Han gör sin blott andra säsong i Vänersborg, och tiden går som bekant fort när man har roligt. 

Det har hunnit hända både ett och annat under den tid som David Borvall har vaktat buren i blåvitt. Profilerade lagkompisar har lämnat, kända namn har tillkommit, men spirande förhoppningar i en nyladdad bandystad är något han gärna omfamnar.

– Förväntningar har vi alltid haft på oss själva. Det är härligt, det är därför man håller på. Pressen, nyfikenheten och att folk bryr sig. Intresset är mycket högre, märker man. Det är väldigt spännande att spela i IFK just nu.  

Efter en lite tyngre försäsong för såväl lag som målvakt vaknade Vänersborg till liv när Elitserien drog igång. Laget rusade fram till fem raka segrar, och en av dem som har fått flest lovord är just David. Själv vill han dock tona ner berömmet. 

– Jag ska inte nedvärdera mina egna insatser, men jag vill ju ta varenda boll. Vissa gånger blir det svårt att göra det, men när vi har spelat bra har vi framförallt prickat defensiven. Då får jag också enklare lägen att agera på, säger han. 

Noggrannhet vid förberedelser och med materialet är ett utmärkande drag hos David om man ska tro på rykten. Snarare ett tydligt drag hos just målvakter, om man ska tro på David. 

– Mitt i säsongen flyter det mesta på, men inför vintern är det viktigt. Inte minst för målvakter, det handlar om att vara bekväm med utrustningen. Men nu när vi är inne i det så handlar det mer om det vanliga; kost, vila, träning. Jag vill aldrig känna efteråt att det är sådant som jag önskar att jag hade gjort bättre, säger han och fortsätter;
– Sen finns det nog de som är större nördar än mig, det ligger på något sätt i målvaktens natur. Man kan gå runt och tro att man lider av någon form av störning, men sen märker man att andra kan vara värre. 

Helt klar är dock viljan att hela tiden utvecklas, och för 27-årige Borvall innebär det mer än att vara perfektionist i sitt förhållande till redskapen. Han söker nya sätt att träna och arbetar kontinuerligt med den mentala delen av målvaktsspelet. 

I det senare fallet tycker han att uppdraget att drilla de unga målvakterna på bandygymnasiet får honom själv att växa i sitt spel. 
– När man ska förmedla idéer och tankesätt så krävs det att man tänker till, och det är utvecklande för en själv. Det handlar också om att hitta nya träningsmetoder. 

I kväll ställs han mot moderklubben Bollnäs, som han lämnade för drygt sex år sedan, och det blir idel bekanta ansikten på isen – han känner i stort sett alla i motståndarlaget sedan tidigare. 

– De har ett extremt namnkunnigt lag med Westh, Hellmyrs, Berlin… och så Patrik Nilsson framåt. Det är ett starkt lag som spelar tajt och snålt. Det krävs att man spelar bra för att slå dem. Att möta moderklubben är alltid lite speciellt, även om jag har mött dem många gånger de senaste åren. Jag har många fina minnen. 

Inför kvällens match kommer IFK Vänersborg med en tyngre period i ryggen, men samtidigt vet laget hur bra de kan spela när matchplanen sitter. Och det är med en revanschsugen målvakt mellan stolparna, som mår lika dåligt vid en förlust som han mår bra efter en seger. 
– Inledningen av serien är historia, det är nu det är upp till bevis. Det är en styrka att kunna vända en negativ trend. Och det vet vi att vi kan. 

Köp din biljett snabbare, enklare och billigare på webben. Köp den här

Se alla elitseriens matcher live på Bandyplay.se

LÄGET I LAGET
Stefan Karlsson, IFK:s tränare, sa efter förlusten mot Broberg ”att vi har en del att reda ut”. Har ni gjort det frågar vi Stefan dagen innan mötet med Bollnäs.

– Jag tycker det, och vi har en bra känsla i gruppen. Vi gjorde en medioker insats mot Broberg och det är vi överens om. Framförallt så var vi inte mentalt med i matchen, utan vi flydde istället för att hjälpa varandra. Nu ska vi göra det tillsammans.

Hur ska ni då ta er an Bollnäs som har visat en mycket bra form på sistone och besegrade Villa i senaste matchen?

– Bollnäs är bra och har många fina kvaliteter. Bland annat så verkar Patrik Nilsson piggare än han gjort på många år. Sedan har de Hellmyrs och Berlin och många andra bra spelare, så det blir en oerhört tuff match. Vi måste öka intensiteten, både i försvarsspelet och i offensiven, det är ett måste från vår sida, och vi måste också vara noggranna med detaljerna.

En förändring aviseras sedan förra matchen och det är att Felix Pehrson är tillbaka, och Richard Wallin-Kamperin står över.

– Vi ska absolut kunna slå Bollnäs hemma, men då gäller det att vi krigar på. Vår känsla är att vi kan göra en bra match, men då gäller det att vi står upp för varandra och att vi gör det tillsammans, säger Stefan Karlsson som avslutning.

Boka bord i Arnes

Boka bord i Arnes Restaurang inför IFK:s hemmamatcher i Arenan. För endast 220 kr serveras en trerätters buffé inklusive öl, vin eller alkoholfritt. Skicka din bordsförfrågan till pernilla@ifkvanersborg.se.

Kommande matcher

Datum

Match

30/11 kl. 19.00

IFK Vänersborg – Bollnäs

2/12 kl.19.00

Villa Lidköping – IFK Vänersborg

5/12 kl.19.00

Kalix – IFK Vänersborg

16/12 kl.19.00

IFK Vänersborg – Villa Lidköping

26/12 kl.13:15

Gripen – IFK Vänersborg

Detta mail är skickat från IFK Vänersborg till email-address@domain.tld | Om du inte vill få Passningen fler gånger, klicka här för att avregistrera dig.