Ny profil - ny hemsida
Vi arbetar ständigt med att förnya och modernisera vårt företag. En viktig del i det arbetet är vår hemsida. Den gör det möjligt att snabbt hitta både information och person och vi kan berätta för alla som berörs av vår verksamhet om vad som händer.

Det vi vet är viktigt för våra kunder är informationen om fartygsanlöp och möjligheterna att lätt hitta och fylla i dokumentation.

Vår hemsida, www.uddevalla-hamn.se, är nu också väl anpassad för surfplatta och mobil. 
Stora ytor ger möjligheter
39 000 kvadratmeter yta har Uddevalla Hamnterminal i olika magasin och ytterligare 580 000 kvadratmeter öppna ytor för lagring. Det motsvarar cirka 850 normala villaträdgårdar.

Det ger oss en svårslagen flexibilitet och har dessutom gett oss möjligheter att lagra allt från bilar till vindkraftverk.

Vårt senaste magasin, M80 med sina 6 000 kvadratmeter, har varit i verksamhet i två år och är perfekt för lagring av papper och massa och våra öppna magasin är särskilt väl lämpade för lagring av sågat trä.

Är du intresserad av lageryta – hör av dig så berättar vi mer!
Skeppning direkt 
‚Äčtill USA
Har du varor som ska skeppas till USA? Under våren och sommaren kommer det att finnas möjligheter att boka på fartyg direkt från Uddevalla Hamnterminal till den amerikanska västkusten. Nästa anlöp beräknas till mitten av april (vecka 16) och därefter i augusti.
Ytterligare alternativ för bogsering
Nu finns ytterligare ett alternativ till bogseringsservice. Företaget Buksér og Berging AS, med bas i Stenungsund, assisterar nu också i Uddevalla. Verksamheten kommer att drivas parallellt med danska rederiet Svitzer som har assisterat i Uddevalla i många år.

Vi hjälper gärna till med mer information.
Nya svavelregler 
Från den 11 januari i år gäller nya regler för svavel i SECA-zonen. Fartyg som trafikerar norra Europa måste ha ett bränsle med max 0,1 procent svavel.

Ökningen av frakterna på grund av högre bränslepris blev inte så kraftig som befarats. Förklaringen till det finns i nedgången i världsmarknadspriset.

Här i Uddevalla har vi märkt av ett intresse för de nya reglerna och också kunnat konstatera att vi fått en ökad volym. En hel del gods har dirigerats om från ostkusten till västkusten.
Nöjda kunder
Vår kundundersökning ger oss anledning att sträcka lite extra på oss. I sju av de åtta områden som har betygsatts har vi fått bättre resultat än den tidigare mätningen 2012. På en 5-gradig skala har vi fått betyget 4,3 – en ökning med två tiondelar. Det våra kunder uppskattar mest är vår tillgänglighet och att den service vi levererar motsvarar förväntningarna. Men vi jobbar såklart vidare för att bli ännu bättre.
2014 – ett bra år

Resultaten under förra året blev glädjande nog bättre än vi väntade oss. De allra flesta godsslag vi hanterar ökade, sammanräknad volym över kaj landade på 981 000 ton. Det ekonomiska utfallet blev 2,2 miljoner kronor före skatt. Det är bättre än budget och efter två magra år är det här förstås siffror vi gläds åt.

Hela årsredovisningen finns på vår hemsida

Länkar
Dela detta nyhetsbrev på:
facebook email
google twitter
linkedin myspace