ONSDAG 28/1 19.00: IFK Vänersborg - Västerås SK Nummer 143 | 28 januari 2015 | Text: Rickard Sköld | Foto: Patrik Karlsson
Med italiensk ådra och nedärvt målsinne
Efter ännu ett uppehåll smäller det igen på hemmaisen i Arena Vänersborg. Matchen mot Västerås är ett möte mellan två lag på placeringsjakt, men med en måltjuv som föredrar fiske.
21-årige Nils Berner har visserligen Blåsut som moderklubb, men har ändå hunnit med sju år i den blåvita IFK-dressen. Under den tiden har han även spelat fotboll i VIF, där han lade skorna på hyllan som 16-åring. 

- Det blev naturligt att välja bandyn. Jag bor ju i en bandystad och blev dessutom erbjuden ett a-lagskontrakt. Det valet har jag aldrig ångrat heller, säger han. 

Fotbollen ligger honom fortfarande varmt om hjärtat, och som Roma-supporter har han Francesco Totti som husgud. Men om man ska jämföra spelstilar så ligger nog Nils anfallsegenskaper närmare en annan italiensk anfallare.

- Ja, Inzaghi låter ju rimligare. Jag är först och främst en målskytt och försöker vara så mycket som möjligt nära mål. I bandy är man ju med mycket i defensiven även när man spelar på topp, och jobbar i styrspelet på mittplan. Men i anfallen är jag inte lika ofta nere och möter uppspelen som exempelvis Jocke. 

En spelstil som han delar med sin pappa, före detta IFK-anfallaren Jonas Berner.
När inte bandy står på schemat är fiske ett stort intresse för 21-årige Nils Berner.
- Vi är ganska lika på det sättet, men jag är snabbare än vad han var. Å andra sidan sköt han bättre och gjorde fler mål på hörnor. Men han säger att jag har ärvt målsinnet från honom, så han får väl ta åt sig en del av äran, säger Nils. 

Under hösten hoppade Nils in som ledare för IFK:s skolprojekt, medan Richard Wallin Kamperin var pappaledig. Då besökte han en hel del förskoleklasser för att prata om bandy, sprida sporten och bjuda in de yngre till föreningens plantskola. Under våren kommer han även arbeta lite som idrottslärare på gymnasiet, något som ingår i planen för framtiden. 

- Jag sökte in till lärarutbildningen i höstas och kom in i Göteborg, men har valt att vänta. Det är intensivt under säsongen och jag vill fokusera på bandyn just nu, säger han.
 
Det täta matchandet under vinterhalvåret innebär att även ett annat intresse får stå tillbaka. 

- Jag gillar att fiska och vara ute i naturen, men det hinns inte med just nu. Jag föredrar fisket i Sverige och var uppe i Abisko för ett tag sedan och fiskade harr. 

När det finns tid hoppas han kunna få till lite laxfiske också. 

- Det går ju att göra här i älven, men att sitta i Trollhättan och fiska funkar inte riktigt. Det ska vara ute i vildmarken. 

Just nu väntar dock tre viktiga matcher på fem dagar, där Västerås på hemmaplan är den första utmaningen efter uppehållet. En paus som gjort laget gott, enligt Nils. 

- Vi har tränat på som vanligt, men när det är tätt mellan matcherna emellanåt så är det skönt med lite vila. Särskilt för skallen, att få ladda om. Fysiskt hade det inte varit några problem att köra på, säger han. 


PS. Du vet väl att du kan läsa mer om alla spelare i IFK:s MAGASIN som finns att köpa i Arenan?
LÄGET I LAGET
Elva dagars matchuppehåll var enligt tränare Stefan Karlsson en välbehövlig batteriladdare för laget.

– Vi var slitna sista matchen mot Ljusdal. Nu har vi haft möjlighet att träna styrka och skridskoåkning samtidigt som vi fått vila upp hjärnorna, menar Karlsson.

Truppen är hel och frisk och Stefan Karlsson har alla spelare tillgängliga för spel. Johan Skatz har kört fullt ut nu under uppehållet och är tillbaka i truppen. Olle Sundin står över och Joakim Johansson sitter på bänken i kvällens match mot Västerås. 

Att ha hela truppen tillgänglig för spel är ett bra utgångsläge för den tuffa perioden som väntar med sex matcher på 14 dagar.

– Vi tar en match i taget och det gäller att vara extra noga med sömn, kost och vila. Det är slutspelskaraktär på varenda match nu, säger Karlsson och han ser fram emot hemmamatch idag mot Västerås.

– Det är ett starkt Västerås vi möter, de struntar i om de spelar hemma eller borta, de spelar sitt spel. Men vi har presterat bra en längre period och vi vet inom laget vad vi kan och vilka nycklar vi har. Jag tror på en jämn och bra match och som vanligt går vi för seger. Vi har haft väldigt bra publikstöd hittills och förhoppningsvis hittar alla till arenan även i kväll, avslutar Karlsson.
NÄSTA HEMMAMATCH
IFK Vänersborg - Tillberga
Söndag 1 februari kl. 17.00

Bandyns dag och aktiviteter i Arenan från kl. 12.00. Läs mer här i högerspalten -->
KÖP BILJETT
Välkomna till Arena Vänersborg!
LÄNKAR
IFK biljettinformation

Elitrapport statistik

TTELA liverapportering

VÄSTERÅS motståndarna

BILDGALLERI 

INSTAGRAM @IFKVBG 

TWITTER @IFKVBG_ 

Facebook.com/ifkvanersborg
KOCH OCH ZITOUNI HAR FÖRLÄNGT

Johan Koch och Alexander Zitouni har valt att skriva på för ytterligare säsonger i IFK Vänersborg! Läs mer på ifkvanersborg.se
SKRIDSKO-DISCO

Lördag 31 januari

Visst vore det härligt att tillbringa lördag eftermiddag/kväll i Arena Vänersborg till lite skön musik. Stora som små, med eller utan klubba, alla är välkomna!

En festligare version av allmänhetens åkning helt enkelt. Korvvagnen står redo vid isen! Tiden för discot är 17.00-19.00 och kostnaden är 20 kr/person. Ingång huvudentrén. Varmt välkomna!

BANDYNS DAG

Nu på söndag 1 februari laddar vi upp inför matchen mot Tillberga Bandy med att fira Bandyns dag från kl 12:00 i entréhallen i Arena Vänersborg.

Mellan 14:00-14:30 finns A-truppen på plats i fanscorner för intervjuer samt autografskrivning.

Dessutom blir det tävlingar för de yngsta, bandyloppis, IFQ-snurran, Supporterklubben Älgarna och våra maskotar. 11.00-13.00 är det allmänhetens åkning, tätt följt av IFK´s bandyskola 13.30-14.30. Varmt välkomna!
 

IFK:S MAGASIN

Köp IFK Vänersborgs alldeles egna MAGASIN! Här kan ni bland annat läsa om alla spelare, IFK:s verksamhet, vad Martin Röing gör före en match och mycket mycket annat. 
Boka bord i Arnes Restaurang till IFK:s hemmamatcher! Tfn: 0521-575720 

Tänk på att du måste ha matchbiljett även om du sitter kvar i restaurangen och ser matchen! 

Populär barnhörna!

IFK:s populära barnhörna fortsätter även denna säsongen! Den arrangeras i samarbete med Barn- och fritidsprogrammet (Birger Sjöberggymnasiet). Aktivitetshörnan hittar ni på bortre kortsidan mot sittplatsläktaren!

Fri entré till matchen för alla barn och ungdomar t.o.m. 16 år!

;" bgcolor="<%-tplfunc-a-insert_design name="fu_color11_idb13035034"%>">
; font-family: <%-tplfunc-a-insert_design name="fu_font8_idb13035034" type="family"%>; font-size: <%-tplfunc-a-insert_design name="fu_font8_idb13035034" type="size"%>; font-weight: <%-tplfunc-a-insert_design name="fu_font8_idb13035034" type="weight"%>; font-style: <%-tplfunc-a-insert_design name="fu_font8_idb13035034" type="style"%>; text-decoration: <%-tplfunc-a-insert_design name="fu_font8_idb13035034" type="decoration"%>;"> Anmäl din e-postadress här och få Passningen direkt i din inkorg!
Klicka här
Detta mail skickades till email-address@domain.tld. Om du inte vill ha någon mer information från IFK Vänersborg, klicka här.