Feederfartyg lossade containrar i Uddevalla
I maj tog vi emot ett feederfartyg med importcontainrar för lossning. Lasten bestod av containrar från rederierna COSCO, China Shipping och Yang Ming
Trots mycket kort framförhållning så lyckades vi lossa fartygets 344 containrar på utsatt tid och man seglade enligt planering. Detta var en bra möjlighet för oss att testa vår utrustning, våra processer och vår förmåga att hantera ett modernt containerfartyg.

Även utlämningen av containers fungerade smidigt, med en väntetid för lastbilarna på som allra mest 30 minuter. Glada åkare kunde alltså snabbt åka till sina kunder med containrarna.
Uddevalla hamn har möjlighet att väga containrar enligt SOLAS nya regler.
Vi kan snabbt och effektivt väga och utfärda ett viktcertifikat i enlighet med SOLAS – VGMs nya regelverk, på våra krönta, certifierade vågar.
Oavsett om era containrar är stuffade i Uddevalla hamn eller på annan plats, finns det utmärkta möjligheter att väga hos oss. Vägning av lastade containrar sker i enlighet med SOLAS-VGM ”Metod 1”, totalvikt.
Nya möjligheter för projektgods
Vi kan nu presentera ASECO som ny lastagent för rederiet SDWs projektgods.
SDW erbjuder sedan tidigare månadsanlöp från Uddevalla till Sydamerikas västkust, nu kan de erbjuda nya möjligheter för projektgods i samarbete med ASECO.

Fartygen man använder är moderna fartyg som kan lasta alla sorters projektgods.

Förfrågningar till ASECO, ring +46 31 7437702
ASECO
Ökad kapacitet på järnvägen väster om Vänern
Trafikverket och NCC kommer att investera i utbyggnad och förstärkning av järnvägen mellan Daglösen och Kil.
Det här är den tredje etappen i arbetet för att förbättra järnvägen och ge ökade möjligheter för att kunna använda sträckan väster om Vänern. Detta kommer att innebära snabbare och bättre möjligheter för godstransporter till och från Uddevalla - Mellansveriges närmsta Västkusthamn!
Trevlig sommar!

Önskar vi på Uddevalla Hamnterminal
Våra duktiga sommar- och nyanställda: Erica, Tommy, Christer, Jonas, Eric, José och Albert!
 

Lyckat kundevent i Uddevalla

Under en av de första riktigt fina vårdagarna hade vi nöjet att bjuda flera av våra samarbetspartners från närområdet på en skaldjurskryssning med M/S Byfjorden. God mat, trevligt sällskap, fantastisk miljö!
 

Länkar
Dela detta nyhetsbrev på:
facebook email
google twitter
linkedin myspace