Barnuppfostran i olika kulturer - Synen på barn utifrån kultur och region
En utbildningsdag för dig som möter familjer från Somalia, Afghanistan, Syrien m.fl. länder.
19 april 2018

Kultur är inte bara matvanor, musik eller dans. I begreppet kultur ligger våra djupast rotade värderingar och normer. När vi uppfostrar våra barn överför vi den kultur vi själva bär på. Vårt förhållningssätt till barnuppfostran kan därför se mycket olika ut, beroende på vilken kulturell grupp vi tillhör.
Det som är normalt i en grupp kan te sig fullkomligt främmande i en annan. Att arbeta med svenska barn tillsammans med barn från andra länder ställer därför stora krav på kunskap om både den egna och andras kulturer, samt förståelsen för att begreppet normal varierar.

Innehåll
  • Barnuppfostran i olika kulturer
  • Gränssättning och bestraffningar
  • Förolämpningar
  • Hur underlättar vi mötet med föräldrarna?
  • Att arbeta genom tolk
Målgrupp
Personal inom socialtjänsten som i sitt arbete möter barn och familjer från olika kulturer.

Föreläsare
Ingela Olsson har 25 års erfarenhet av arbete med människor från hela världen, bl.a. som lärare i svenska för invandrare, arbetskonsulent på AMI samt chef för invandrarbyrån i Helsingborg. Utöver sin praktiska erfarenhet har Ingela Olsson bl.a studerat religion, psykologi, etik och filosofi.

Datum och tid
19 april 2018 kl 09.00 - 16.00 Fika serveras från kl. 08.30.

Plats
Bohusläns museum, Museigatan 1, Uddevalla

Avgift
1 800 kronor per deltagare. I avgiften ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch.
 
Anmälan
Anmälan senast 2017-12-11. Anmälan är bindande och vid återbud efter sista anmälningsdag debiteras full avgift. Avanmälan sker till kansli@fyrbodal.se. Anmäld plats kan överlåtas till kollega. Bekräftelse skickas ut till anmälda deltagare efter anmälningstidens utgång.
 


KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN