NYHETSBREV FRÅN REGION BLEKINGE | MÅNDAG 10 OKTOBER 2016 | LÄS PÅ WEBBEN | SKICKA TILL EN VÄN
Det digitala Blekinge – idag och i framtiden
Sista veckan som du kan anmäla dig - redan 230 deltagare.
Blekingedagen handlar om en av de starkaste förändringsfaktorerna i samhället – digitaliseringen. Vi har ett fullspäckat program. Om du vill vara med bör du anmäla dig nu – det finns bara ett fåtal plaster kvar. Vi tar emot anmälningar fram till alla 300 platser är bokade, dock senast till fredag den 14 oktober.
 
Det är mycket prat om digitalisering just nu. Men det kanske inte är så konstigt. Många bedömare anser att digitaliseringen är den trend som kommer ha störst påverkan på samhället det kommande decenniet. Hur påverkar digitaliseringen Blekinge, samhällsservice, industri och arbetsplatser?

Frågorna är många – och möjligheterna. Rätt utnyttjad kan digitaliseringen ge bättre och effektivare samhällsservice, fler innovationer, trevligare arbetsplatser och fler arbetstillfällen.

Blekingedagen handlar om digitaliseringen ur lite olika perspektiv. Vad det betyder för dig som individ, för näringsliv och industri, samhällsservice, sjukvård och för din arbetsplats och din organisation.

Programmet
Vi bjuder på ett välfyllt program. Förmiddagen ägnar vi åt större perspektiv där två flitigt anlitade talare ger sin syn på digitaliseringen, först entreprenören Sofia Svanteson och därefter fotografen, journalisten, PR-konsulten och entreprenören Stefan Hyttfors.
Eftermiddagen ägnar vi åt fyra teman:
  • Workshops med Hyper Island kring hur digitaliseringen påverkar dig, Blekinge och världen.
  • Enklare, öppnare, effektivare samhälssservice – exempel från Karlskrona kommun.
  • Smart industri – om digitalisering inom industrin.
  • Den digitala arbetsplatsen om hur digitalisering påverkar ledarskap, arbetsplats och arbetsmiljö.
Varje tema innehåller tre pass. Det går att kombinera pass med olika teman till en kombination du finner intressant – det är en kort paus mellan varje pass. Passen webbsänds och vid ett senare tillfälle kan du i lugn och ro titta på de pass du missat. Vi kommer dock inte att webbsända workshoparna med Hyper Island.

Hela programmet kan du läsa här (PDF).

Åk kollektivt
Till årets Blekingedag ber vi dig att åka kollektivt. Parkeringsplatserna runt BTH kommer förmodligen att ta slut med stor risk för parkeringskaos. Det är betydligt bekvämare – och miljövänligare – att ta tåg och buss. Dagen är så långt det går anpassad så att du kan åka från stora delar av Blekinge, gå av vid Bergåsa station och promenera 10 minuter till BTH:s multisal (se karta). Hitta ett färdmedel som passar dig i Blekingetrafikens reseplanerare.
Exempelvis: Buss 600 från Olofström 07.05 via Karlshamn och Ronneby. Ankomst Bergåsa 8.45. Buss 350 från Sölvesborg 07.05, byte till 600 i Karlshamn och ankomst Bergåsa 08.45.
Anmäl dig här!
Välkommen till Blekingedagen 2016

Det digitala samhället är här - och det kommer att bli ännu mer digitalt. Vare sig vi vill eller inte. Det finns stora vinster att göra för både samhälle och individ om vi använder och utvecklar de möjligheter som digitaliseringen ger.

Det är detta vi ägnar oss åt under Blekingedagen 2016 - det digitala Blekinge ur flera perspektiv. Vad det betyder för dig som individ, för näringsliv och industri, samhällsservice, sjukvård och för din arbetsplats och din organisation.

Blekingedagen anordnas varje år på initiativ av Region Blekinges styrelse. Dagen ägnas åt en för Blekinge viktig utvecklingsfråga.

Välkomna!
 
Christina Mattisson (S)
regionråd

Anna-Lena Cederström
regiondirektör

Om du inte vill prenumerera på nyhetsbrev från Region Bleking kan du avregistrera dig här.
Är du inte prenumerant men vill ha våra nyhetsbrev? Anmäl dig här.