Grundutbildning i Supported Employment

12 - 13 september och 19 och 20 september 2017

Supported Employment riktar sig generellt till personer med funktionshinder. Insatsen syftar till att ge individen stöd och vägledning i att finna och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. 

Utbildningens innehåll

Dag 1 - Genomgång av Supported Employments historik och grunder. Vi fortsätter dagen med det första av SE:s fem steg, överenskommelse med klient. Hela utbildningen genomsyras av Empowerment – viktiga diskussioner vid uppstarten är etiska aspekter och bemötande av klienter.

Dag 2 – Steg 2 av SE:s 5 steg, Yrkesprofil/kartläggning. Varför kartlägger vi? Vad är viktigt vid kartläggning/yrkesprofilen? Vad är relevant för arbetsgivaren att veta? Vi kartlägger varandra och tränar våra nya kunskaper praktiskt, vilket gör det lättare att omsätta kunskaperna du får med dig i ditt vardagliga arbete.

Dag 3 - ”It takes two to tango”, utan våra arbetsgivare blir det inga anställningar! Den tredje utbildningsdagen fokuserar vi på företagskontakt skapande och samarbete utifrån SE:s sätt att arbeta. Hur kartlägger vi företagen?  Hur matchar vi rätt? Hur viktig är vårt sätt att tänka och vår egen arbetsinsats? Kan vi bli duktigare på att sälja in våra deltagare? Ja, det tror vi och vi kommer att träna på olika kommunikationsmodeller som stärker er att använda telefonen som verktyg. Dagen genomsyras av mycket diskussioner runt sälj och kontaktskapande.

Dag 4 – Stöd på arbetsplatsen, femte och sista steget. Om vi ger rätt stöd på arbetsplatsen, ökar det då anställningsbarheten? Hur bedömer vi stödinsatsen och hur ger vi stödet på bästa sätt? Till vem är stödet? Vilka olika stödformer finns det? Hur följer vi upp våra deltagare ute på arbetsplatserna? Kan vi bli duktigare på att kommunicera anställning? Genomgång av vägen från placering på ny arbetsplats till anställning. Konkreta tips och råd! Vi bjuder på verktyg!

Mål: Efter avslutad utbildning ska deltagaren ha kunskap om de 5 stegen i Supported Employment. Deltagaren ska också känna till och ha prövat olika tekniker som underlättar i det dagliga arbetet. En ny kunskap och förståelse som ger förutsättningar att lyckas i implementeringen av metoden. 

Utbildare

Utbildare för Supported Employment är Bertil Johansson, utbildningsansvarig på Activa och vice president i EUSE, med 20 års erfarenhet av arbete med metoden. IPS-utbildad på Lunds universitet.
Utbildare i företagskontakter är Ulrika Gustafsson, på Activa, med många års erfarenhet från sälj- och kontaktskapande.

Tid
12 - 13 september kl. 09.00 - 16.00. Kaffe/te och fralla serveras från kl. 08.30.
19 - 20 september kl. 09.00 - 16.00. Kaffe/te och fralla serveras från kl. 08.30.

Plats
Bohusläns museum, Spisrummet, Museigatan 1, Uddevalla

Avgift
Avgift uttas med 6 700 kronor per deltagare exklusive moms. I avgiften ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch. Avgiften faktureras.

Anmälan
Anmälan senast den 20 juni 2017. Anmälan är bindande och vid återbud efter sista anmälningsdag debiteras full avgift. Anmäld plats kan överlåtas till kollega. Bekräftelse skickas ut till anmälda deltagare efter anmälningstidens utgång.

Begränsat deltagarantal.
 


KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN!