11 röster om framtidens stambana

Dela nyhetsbrevet:

#31 SVERIGEFÖRHANDLINGEN SKÅNE

9 NOVEMBER 2016

De vill se byggstart av höghastighetsjärnvägen

Nu släpper framträdande aktörer rapport om vinsterna med ny stambana. Bland skribenterna finns EU:s Pat Cox, IKEA:s Michael Stjernquist och SJ:s Crister Fritzson. Den 9 november lanseras rapporten på ett riksdagsseminarium.

– Stora samhällsbyggnadsprojekt ifrågasätts alltid. För att driva igenom investeringar för framtiden av hög dignitet krävs politiker som vågar ta ställning och fatta beslut, skriver Henrik Fritzon (S), Malin Wengholm (M) och Johnny Magnusson (M), regionstyrelseordföranden i Region Skåne, Region Jönköpings län samt Västra Götalandsregionen, i rapportens förord.
 
Bakgrunden till rapporten är [...]

Greater Copenhagen lanserar Trafikcharter

Det uppmärksammade samarbetet har presenterat sitt första manifest - en dansk och svensk överenskommelse om prioriteringar i infrastrukturen.

– Med trafikavtalet (chartern) har vi nu en stark och gemensam plattform som vi kan använda för att skapa tryck mot våra regeringar i Danmark och Sverige i frågan. Bra infrastruktur är en förutsättning för tillväxt och välstånd, säger Steen Christiansen, borgmester i Albertslund och bestyrelsesformand for Greater Copenhagen & Skåne Committee.

Överenskommelsen handlar om [...]

Foto Regeringskansliet

Infrastrukturpropositionen överlämnad till riksdagen

Infrastrukturminister Anna Johansson och Isabella Lövin, minister för internationellt samarbete och klimat, presenterade den 6 oktober infrastrukturpropositionen under presskonferens i Rosenbad. Nu är den överlämnad till riksdag och därmed tillgänglig i sin helhet.

NOVEMBER
30

Nordisk Infrastrukturkonferens    

#nordiskinfra

Missa inte den årliga arenan för alla engagerade i nordisk infrastruktur. På agendan står e-handel med dess utmaningar och hållbara lösningar för städer och infrastruktur. Det pratas även gränsöverskridande planering.

Keynote är Claudia Olsson som redan 2010 rankades som supertalang av Veckans Affärer. Idag äger och driver hon flera internationell bolag och är rådgivare på Singularity University i Silicon Valley. Hon lyfter teknikutveckling kopplat till globala utmaningar samt framtidens samhälle och arbetsliv.

Följ oss för de senaste uppdateringarna av Skåne i Sverigeförhandlingen!

Hemsida:
skane.se/sverigeforhandlingen
Twitter: @byggstartskane

Adress:
Region Skåne
291 89 KRISTIANSTAD

Växel:
044 - 309 30 00