Konstkiosk bas för samtal om konst i offentlig miljö i Skåne

Genom en mobil kiosk vill föreningen Konstkiosk skapa engagemang och fördjupa det offentliga samtalet kring hur den offentliga miljön utformas och vem som har del i utformningen. Region Skåne fördelar 300 000 kronor till föreningen som genom event i flera kommuner ska utveckla deltagaraktiviteter och möten mellan brukare och olika aktörer i samtal om konst, arkitektur, historia, landskapsarkitektur, planering och miljö.

Bildtext: En gammal blomsterkiosk i ny skepnad blir arena för samtal om konstens roll i offentliga rum. Det blir turné under 2019 med besök i flera skånska kommuner. Foto: Christel Lundberg

Skulptur av Ivar Johansson på Ven. Foto: Tycho Brahe-museet

Digital teknik ska locka unga till Brahe-museet

Unga besökare ska få möjlighet att med digital teknik skapa en rekonstruktion av Tycho Brahes slott Uraniborg. Tycho Brahe-museet på Ven får 300 000 kronor för att genom arkeologiska fynd och digital utställningsteknik levandegöra kulturarvet kring den internationellt kände astronomen Tycho Brahe och hans betydelse för astronomi- och rymdforskning.

Region Skåne satsar på ökad spelpedagogik

Spelkultur är den kulturform som växer snabbast bland barn och unga. Region Skåne vill genom stöd till föreningen Game Habitat både kartlägga men också vidga och stärka en satsning på spelpedagogik när det gäller barn och unga.

Foto: Christiaan Dirkesen

Region Skånes kulturpris 2018 till Sofia Söderberg

En mångsidig dirigent inom den klassiska körmusiken i Skåne fick i år ta emot Region Skånes kulturpris på 100 000 kronor. Sofia Söderberg hyllas för sin förnyelse av den vokala musiken.

Teater 23 består av 13 medlemmar och tre anställda. På bilden från vänster: Björn Löfgren, Désirée Holmberg, Gunilla Andersson, Mario Castro Sepulveda, Iben West, Helena Cedrins. Foto: Michael Fredman

Region Skånes kulturpalett 2018 till Teater 23

Nyskrivna pjäser och musik som speglar barnens vardag utmärker Teater 23s arbete med teater för, med och om barn och unga. Region Skånes kulturpalett med prissumman 100 000 kronor gick till Teater 23 i Malmö.

Teater 23 i framkant med syntolkad teater på turné

Teater 23 har utvecklat en metod och teknik för förinspelad syntolkning som är särskilt anpassad för teater på turné. En metod som teatern vill förmedla kunskap om till andra aktörer.

Region Skånes kulturförvaltning
205 25 Malmö
Växel: 040-675 37 50
E-post: kultur@skane.se
Webb: skane.se/kultur

Om du inte längre vill få dessa brev avprenumerera