Bliver dette nyhedsbrev ikke vist korrekt?
Så læs det på nettet.
;" bgcolor="<%-tplfunc-a-insert_design name="fu_color5"%>">


Nyhedsbrev for landdistrikter
4-2016
Landdistriktskonferencen 2016

Næsten 100 mennesker fandt lørdag den 15. april vej til Estraden i Havndal, da Landdistriktsudvalget i Randers Kommune for tredje gang inviterede til den årlige landdistriktskonference. 
Med nyhedsbrevet her forsøger at vi at nå hele vejen rundt om konferencen. Klik på linkene, hvis du vil have uddybet de enkelte punkter.

Forkant - ikke udkant
Journalist og debattør Karen Lumholt var kommet helt fra København for at give sine anbefalinger til landsbyerne i Randers Kommune. Med udgangspunkt i hendes bog "Historier der flytter mennesker" var anbefalingen til konferencens deltagere, at hver især erkender at have et stort ansvar for landsbyernes fremtid...
Læs mere om Karen Lumholts indlæg her
Det bobler af liv i Randers Kommunes landsbyer
På Landdistrikskonferencen fortalte tre landsbyer i Randers Kommune om den succes, de har haft med at lave projekter og aktiviteter. 

Klik på linket herunder og læs om projekter og aktiviteter i de tre landsbyer: Langå, Udbyhøj og Fårup.
Indlæg fra Langå, Udbyhøj og Fårup
Ildsjæle diskuterede ideer og muligheder for samarbejde
Det er vigtigt, at landsbyerne samarbejder på tværs for at øge tilflytning, bosætning og udvikling. De 90 deltagere blev delt op i tre grupper, som arbejdede med hver deres fokusområde. Læs mere
Ildsjæle og initiativer blev belønnet
På landdistriktskonferencen uddelte Landdistriktsudvalget for første gang priser til Årets Ildsjæl og Årets Initiativ - med det formål at give anerkendelse til ildsjæle og gode initiativer, som har understøttet en positiv udvikling i ”oplandsranders”.

Initiativprisen på 25.000 kroner blev givet til Uggelhuse Borgerforening, som gennem de seneste år har gennemført flere projekter i og omkring landsbyens forsamlingshus.

Prisen Årets Ildsjæl gik til Kirsten og Kjeld Langberg fra Gassum, som har en stor aktie i landsbyens nye aktivitetshus og aktivitetsplads. Prismodtagerne ønsker at dele den 10.000 kroner store pengepræmie ud til byens foreninger.
Gode historier fra Havndal
Ove Knudsen fra Havndal indledte lørdagens Landdistriktskonference med at fortælle om nogle af de gode ting, der sker i Havndal og omegn.

Ove Knudsen fortalte om området, dets servicetilbud, forretningsliv og Lyshøj Mølle, som bliver renoveret af lokale ildsjæle med bistand fra fonde. 

Klik og læs mere
Nyhedsbrevet bliver til i et samarbejde mellem Erhverv & Udvikling og Kommunikation i Randers Kommune.
Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, så klik her for at afmelde det.