NYHETSBREV FRÅN REGION BLEKINGE | TORSDAG 6 NOVEMBER 2014 | LÄS PÅ WEBBEN | SKICKA TILL EN VÄN
En dörr in för all företagsrådgivning
Nu får den som vill starta ett företag, testa en företagsidé eller ha finansiell rådgivning lite lättare att navigera bland alla Blekinges aktörer. På www.verksamt.se/blekinge samlas all information på ett ställe. Där finns alla de organisationer som erbjuder kostnadsfri rådgivning.

- Målet har varit att samla all information på ett ställe och på så sätt underlätta för alla företagare i regionen. Både de som redan nu driver företag och de som har planer på att starta upp något nytt, säger Elisabeth Landén, projektkoordinator för Region Blekinge. I mitten av september hade vi en Starta företag dag tillsammans med Tillväxtverket, Bolagsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Tullverket. Ett hundratal personer deltog, så det finns ett stort intresse i Blekinge.

Hitta rätt stöd i Blekinge
Här kan besökaren få en samlad bild över regionens företagsrådgivning, finansiering och lokala nätverk. Här finns alla aktörer som erbjuder kostnadsfri rådgivning och stöd.
 
Kalendarium för aktuella händelser
Utöver att ge en samlad bild av stöd och hjälp finns här också ett kalendarium som visar aktuella händelser i regionen. Det kan till exempel handla om utbildningar, nätverksträffar eller branschdagar. 

Organisationerna som finns på de regionala sidorna uppdaterar själva informationen om sina verksamheter och lägger ut aktuella evenemang.
 
Huvudsidan Verksamt.se
På huvudsidan Verksamt.se finns information om de olika faser som många företagare går igenom: Fundera, Starta, Driva, Utveckla och Avveckla. Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket har samlat information och e-tjänster på huvudsidan och där kan företagare också registrera sitt företag.
 
Förutom den information som finns på huvudsidan kan man också behöva personlig rådgivning eller information. Därför har vi skapat regionsidan Verksamt.se/blekinge. Än så länge är det bara Värmland och Blekinge som har regionala sidor, men det är meningen att de andra regionerna ska följa efter.
Verksamt Blekinge
Lyft näringslivet!

Främja företagare på lika villkor.

Kvinnors företagande en viktig tillväxtfråga för Blekinge. Kom och låt dig inspireras av Jenny Claesson från Add Gender då hon på ett tankvärt och humoristiskt sätt beskriver hur man kom på tanken att göra en utställning om mäns företagande. Du får också möjlighet till att se utställningen ”Stötta manligt företagande ” i samband med lunchen.
Onsdag 19 november i Karlskrona.

Läs mer här!

Tyck till!

Strategi för Blekinges kompetensförsörjning

På uppdrag av regionstyrelsen tar Region Blekinge i samarbete med kompetensrådet fram en strategi för arbetet med kompetensförsörjningen i Blekinge. Ett förslag som bygger på Blekingestrategin har nu skickats på remiss.

Läs mer här!

Om du inte vill prenumerera på nyhetsbrev från Region Bleking kan du avregistrera dig här.
Är du inte prenumerant men vill ha våra nyhetsbrev? Anmäl dig här.